Sunday, April 25, 2010

Beyond Imagination

Kadang2 kita sibuk dengan urusan duniawi dan menidakkan tanggungjawab kita sebagai seorang insan yang kamil. Maksud perkataan insan tu pun ialah pelupa. Jumaat lepas gua sembahyang jumaat.

Wife gua memang tak pernah suka sukan. Kalau gua bersila depan TV layan sukan, dia jadi tension. Gua nobatkan sifat tension kaum wanita terhadap sukan ini sebagai "Misunderstood Joy" atau ringkasnya MJ.

Gua takde energy nak kupas isu MJ dalam posting gua sekarang tapi kesimpulan yang gua ingin tekankan disini ialah dalam ketidak puas hatian wife gua terhadap gua, secara rahsia dia telah melanggan astro beyond untuk gua. Wife gua nak gua tengok sukan dalam high-definition. Pelik.

Mungkinkah wife gua ingin gua faham bahawa sukan dalam analog atau pun digital adalah pembaziran semata? Atau adakah wife gua mahukan gua makin sibuk menonton sukan supaya gua tak main kayu tiga? Atau adakah wife gua ingin membalas budi gua yang belikan dia stroller jenama Quinny Buzz beserta Maxi-Cosi car seat yang boleh menjahanamkan ekonomi negara Vanuatu harganya? Atau adakah sebenarnya secara subliminal,wife gua memang suka sukan?

Persoalan ini sering mengcrazy kan otak gua yang cute ini.

Dalam sebok memikirkan persoalan diatas, gua sempat buka astro HD dan ingin gua nyatakan disini dengan hati yang tawadduk serta rendah diri bahawa astro HD memang "one fantastically fine brain choker".

8 comments:

 1. sukan...tgk jugak..ada yg best tu mmg layan hehe

  ReplyDelete
 2. gua memang teringin mau angkat ini HD. Tapi sebelom tu gua kene angkat Samsung 42inch LED dulu.

  ReplyDelete
 3. Aku baca wife tu terbaca wifi....hehe

  ReplyDelete
 4. gua takde astro beyond. beyond astro ada lah. :D

  ReplyDelete
 5. GG, dalam hati lu ada taman. Takyah astro beyond pun takper.

  ReplyDelete