Wednesday, January 27, 2010

Apa Punya Style Lah

"jgn lp mlm ni lpk mmk 9p. k thx bye"

Translation: Jgn lupa malam ni lepak mamak jam 9 pm ok? Thanks and babai

Apa punya style sms atau lebih corporatenya "text" message ni? Kalau gua tak tau sms ni dari sapa, gua ada masalah terjemahan. Selalunya remaja akan ringkaskan seringkas ringkasnya text dia sebab nak jimat kredit. So, agak-agak gua ni text dari golongan remaja kaki lepak. Untuk lebih tepat lagi, golongan lelaki sebab perempuan jarang pergi lepak mamak. Adakah mereka mat rock atau mat shuffle? Gua tak leh nak drilldown lagi. Susah tuuuu.

"albm hilry df is out!!!!"

Translation: Album Hillary Duff dah release!!!

Ni golongan kanak kanak perempuan yang sangat remaja. Awek yang 20 and above ni tak layan dah hillary duff. That was so 70's. Diorang layan Colby Caillat dan nama nama rare indie yang gua tak pernah tahu wujud pun. Ada kemungkinan text ni datang dari lelaki, tapi nauzubillah jangan lah dari anak jantan gua.

"BLK!!!!"

Yang ni tak payah translation. Ni text dari wife gua suruh balik rumah sebab dah lewat. Yang hairannya bila gua balik rumah aje, jam dinding tunjuk kul 10.30, tak da pun nescafe panas menanti tapi cuma wife gua dok rilek goyang kaki kat rumah depan TV dan line phone dia pulak post paid.

6 comments:

  1. eleh wat neskape senang je..wat sendiri jelah sian kt akak tu letey tu tgh pregnant kan hehe :D

    ReplyDelete
  2. memang lah tu, tapi kengkadang buat-buat letey pun ada... :D

    ReplyDelete
  3. hahaha..ape lagi..buat sendiri la neskepe 3 in 1. tu kan namanya cinta pakcik..

    ReplyDelete
  4. malam2 layan teh sarbat pon ada baik ooo...

    ReplyDelete
  5. Malam2 layan the buat apa kalau ada bini.

    ReplyDelete